HTML

Friss topikok

  • július55: Látod Csillagom--kell az a pár nap a parton--hogy felengedjetek az úton beszerzett mirelit állapot... (2011.01.25. 19:58) a ZUT
  • Babimazhika: :)ugye ugye?!:)azóta vannak új szerzemények, mint sál, csizma. (2010.10.31. 09:11) Fessön in Csájná
  • Babimazhika: :)pont itt?!:Dköszi Kingu! (2010.10.31. 09:09) Osztály (suli) kirándulás
  • Babimazhika: @július55: ??:D:Dkommentek lénygét?:) de Te tudod, Apóca, ügyi vagy!:) (2010.10.31. 09:08) Nem mindennapi élet Kínában
  • Babimazhika: @július55: örülök, hogy szereted:) pakolok fel még néhányat (2010.10.31. 09:05) Napi élet Ji’nanban

Linkblog

2010.11.12. 10:39 Babimazhika

...mert szeretjük a hétvégéket

Korábbi bejegyzésben már írtam a hétvégi, éjszakai (pillangó) életünkről; most az azt kiegészítő programponty alternatíva bemutatása következik.

Pár alkalommal jártunk egy (Sofitel nevezetű) hotel aljában található, játékteremmel ötvözött bowlingozós helyen - hol kisebb, hol nagyobb társasággal.

Eme felnőtt játszótéren hatalmas összegekért lehet játszani. A mi kis kínai diákigazolványunkkal pontosan 6 yuanba kerül egy játék, egy személynek; ami 10 kört, azaz - ha nem strike-ol (tarol) az ember - 20 gurítást jelent. A mai árfolyamot tekintve a 6 yuan úgy 193 Ft-ot érhet.

 

A képeken: Klári, Kitti, Feri, Ambrus, Helina (a velem egyidős tanárnénink), Tnika (guyanai lány), Nuwanti (Sri Lankáról), Inbal (izraeli lány), Sam (dél-koreai srác), Joo (szintén Dél-Korea), Manuel (francia srác) és én.

...Nuwanti az igazi (勤奋的学生) szorgalmas deják

Múlt hétvégén megtörtént az első moziélmény Kínában, volt szerencsénk megnézni a Harry Potter 7. részének első felét (csak így roppant bonyolultan).

/Fazekas Henrik kínaiasan: Hali Bote, no és a vérbeli kínai Harry Potter rajongó neve: Hami./

Igazi turistákhoz méltóan a moziban is készült pár kép:

Csoportképen (balról jobbra): osztrák csaj, Gil (izraeli, a szobatárs barátja), Zeina (a szobatárs), személyem, Kitti és Clara (cseh leányzó)

..mozi és aluljáró egyben (ebből következtetni lehet-igen, földalatti moziban jártunk)

Egy kis érdekesség, annak aki még nem járt Kínában.. akár moziról, akár utcai árusról is legyen szó, az ember nem lel igazi sós popcornra, csak édesnek tűnő - de mégsem az - tárggyal futhat össze úton-útfélen. Nos, a mozinál az utolsó reménysugár is elszállt arra vonatkozólag, hogy valaha is sós popcornhoz jutunk.

..és egy utccsó kép zárásul:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fecskejinanban.blog.hu/api/trackback/id/tr32444006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása