HTML

Friss topikok

  • július55: Látod Csillagom--kell az a pár nap a parton--hogy felengedjetek az úton beszerzett mirelit állapot... (2011.01.25. 19:58) a ZUT
  • Babimazhika: :)ugye ugye?!:)azóta vannak új szerzemények, mint sál, csizma. (2010.10.31. 09:11) Fessön in Csájná
  • Babimazhika: :)pont itt?!:Dköszi Kingu! (2010.10.31. 09:09) Osztály (suli) kirándulás
  • Babimazhika: @július55: ??:D:Dkommentek lénygét?:) de Te tudod, Apóca, ügyi vagy!:) (2010.10.31. 09:08) Nem mindennapi élet Kínában
  • Babimazhika: @július55: örülök, hogy szereted:) pakolok fel még néhányat (2010.10.31. 09:05) Napi élet Ji’nanban

Linkblog

2010.10.06. 09:16 Babimazhika

Internésönal kapcsolatok a koleszban

Hogy kikkel is lakolok együtt? Egy csomó koreai arccal (akiknek többsége még tovább marad egy-két évre), 2 japánnal, pár amerikaival, jó pár orosz csajjal, tádzsik, üzbég, kazah skacokkal, szlovák sráccal, litván (metálos-dobos-örülten táncolós) sráccal, kanadaiakkal, izraeliekkel, cseh, ukrán, osztrák és lengyel csajokkal és persze magyarokkal.
Saját kis magyar delegációnk van itt. Áll 3 lányból és 3 srácból; két leányzó, Klári és Kitti (akiknél töltöm időm nagy részét-bevallom őszintén 24 órából kb. 15-öt:) lányok nagy örömére:)), Iván (ők mind a hárman corvinus közigazgatásról), Szabolcs (elte kínairól), Valentin (bme villamos karról) és én.
Nemzetközi kapcsolások itt annyit tesznek, hogy csoszogó, viháncoló koreai lány csoportosulások-Szabolcs legnagyobb örömére (mivel ő a földszinten éldegél a texasi Paullal, ahol is mennek a nagy futkosások úgy éjfél körül). Vízre járó kolisok összefutása, köszönése, dumálása, szentségelés a 4. emeleti mosószobánál, mert mind a három gép foglalt, és fordulhat vissza a rengeteg mosatlannal, hogy majd 20 perc múlva újra megmászhassa a lépcsőket a legfelső emeletig..és így tovább.
A csapvizet, mint tudva levő, nem fogyasztjuk, mivel tisztázatlan. A vízre járás menete a koliban: letrapolás az adott emeletről a földszinti női wc-hez, ott megfelelő aromákkal körbe véve a kis bádog vízforraló herkentyűből lecsapolni az iható nedűt, majd visszatérni a zsákmánnyal az adott barakkba.
/Fondorlatosan ma beszereztem egy 2literes termoszt, szóval ezzel kb. sikerült felére csökkenti a lépcsőzések számát:)/
Jut eszembe, felhívnám a kedves olvasó figyelmét, arra a tényre, miszerint a kínai "emeletszámolás" nem egyezik meg az otthon megszokottakkal. Mindez annyit tesz, hogy az első emelet itt egyben a földszint is:), tehát mikor nagy túlzásokba esnék a lépcsőmászós storyjaimmal, nézzék el tőlem:)Egy emelet-2 "lépcsőszakasz", 1 lépcsőfordulóval; összegezve az olvasottakat, nem egyszerű napi (többszöri) séta:)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fecskejinanban.blog.hu/api/trackback/id/tr62350037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása